Voortenten Modellen

Voortenten zijn er in verschillende soorten en maten. Voortentenkoopwijzer bekijkt welk model voortent het beste past bij uw vakantie, uw caravan en uw reisgezelschap. Onderstaand worden de verschillende modellen voortenten kort toegelicht om u een indicatie te geven van het ruime assortiment voortenten dat verkrijgbaar is in de verschillende kampeerwinkels.

Voortenten

Voortenten zijn verkrijgbaar voor caravans en tenten. Een tent koopt u meestal standaard met voortent maar bij een caravan moet u de voortent los aanschaffen. Ondanks dat een voortent niet standaard bij de caravan geleverd wordt is een voortent een haast essentiële toevoeging voor uw kampeervakantie. Een voortent vergroot de leefruimte van de caravan aanzienlijk. In de voortent wordt het meeste geleefd gedurende de kampeervakantie. Voortenten voor caravans worden gemaakt door merken zoals Brand, Dorema, Isabella en Unico. Voortentenkoopwijzer adviseert u welke voortent het beste past bij uw caravan en uw vakantie.

Caravanluifels

Een luifel kan niet helemaal dicht zoals een voortent dat wel kan. Een luifel beschermt u tegen de zon en eventuele regen. Meestal is een luifel enkel een dakje maar u kunt ook kiezen voor een luifel met zijwanden. Net zoals bij een voortent moet u bij de luifel de omloopmaat van uw caravan berekenen zodat u een goed passende voortent koopt.

Deeltenten

Een deeltent is een kleine voortent die niet over de hele lengte van de caravan staat. Hij wordt slechts aan een deel van de caravan bevestigd. Een deeltent kan aan alle zijden afgesloten worden zodat u beschermd bent tegen regen wanneer u in de deeltent zit. Net zoals een gewone voortent heeft een deeltent ramen zodat u ook wanneer de tent gesloten is naar buiten kunt kijken.

Wintertent

Steeds vaker gaan mensen ook in de winter kamperen. In de winter heeft u echter een andere voortent nodig dan in de zomer. Een wintertent moet meer dan een gewone tent tegen slechte weersomstandigheden kunnen. De grote slikranden kunnen bijvoorbeeld ver naar binnen gelegd worden zodat het tentzeil droog blijft. Het dikkere materiaal van het tentdoek zorgt er ook voor dat het in de tent niet al te koud wordt.

Windschermen

Met een windscherm kunt u op uw kampeerplek een zithoek creëren waar u geen last heeft van de wind. Bovendien creëert u met een windscherm wat extra privacy. Een windscherm zet u net als een tent vast met haringen en scheerlijnen.

Voortentluifel

Om uw voortent nog royaler te gebruiken kunt u hem uitbreiden met een voortentluifel. De voortent kunt u nog steeds gebruiken als leefruimte en onder de luifel kunt u lekker van de buitenlucht genieten zonder dat u last heeft van de zon.